zondag 26 augustus 2012

Betaald en onbetaald parkeren

Regelmatig gaan wij naar een middelmatig qua grootte winkelcentrum in de buurt. Niet groot, wel alles wat je nodig hebt, zoals De Tuinen, Blokker, Kruidvat, Trekpleiser, M & S, Hema, Wibra, Zeeman, DA, Mooi, Etos, Ako, Jumbo, schoenmaker enz. enz. Best veel nog, maar wel goed te overzien. Nooit zo superdruk zoals in een stad.
Daar hoort ook een betaald parkeercentrum bij en dan ben je met 5 meter lopen al in het centrum met diverse winkels waaronder ook de Jumbo. Echter ik zet mijn auto altijd wat verder weg op een marktplein bij een kerk waar het altijd gratis is en ook altijd voldoende plaats is. Dan moeten we misschien hooguit 100 meter lopen naar het winkelcentrum. Dat lopen heb ik er wel voor over, zoveel is dat niet. Tja, dat scheelt toch weer 2 euro maal ongeveer 10 keer per jaar of zo. Daar kun je toch weer een boodschappentas vol voedsel van kopen.
Soms hebben we teveel boodschappen ingeslagen om te dragen en loop ik terug naar de auto en rijdt naar het parkeerterrein terug en pik daar meteen de boodschappen plus DD weer op.
Tenminste met uitgebreid winkelen doen we dat zo, want het kan ook heel snel natuurlijk en dan doen we het anders. Als uitzondering in de winter parkeer ik er wel eens als het flink guur en regenachtig is of glad. De Jumbomedewerker vraagt altijd netjes aan de kassa of je met de auto bent en dan krijgt je een euro korting op je betalingsbon als je boven de 25 euro hebt gekocht. Leuke geste is dat! Dat is ongeveer een uur parkeren. Dan is het soms sport om de tijd die over is na het Jumbobezoek nog even snel door het centrum te gaan, ieder naar de eigen bekende winkels en afspreken bij de auto.

1 opmerking:

  1. Vaak is zo'n wandeling naar de auto niet alleen prima te doen maar zelfs heul plezierig, even stevig doorstappen na het slenteren in een winkelcentrum,
    groet

    BeantwoordenVerwijderen